En vakthund gästbloggar på sin födelsedag

Ahmen Hallå!!
Tjena! Det är jag igen! 
Idag fyller jag år! 2 ÅR!! Fatta att jag inte är valp längre. Nu kallas jag unghund. Fint som leverpastej seddu. På tal om leverpastej så fick jag det på maten i morse. Begriper inte varför jag inte kan fylla år varje dag för det är ju så förbaskat gått. Och så blir det ett himla smil på matte eftersom hon gillar när jag äter upp maten. Hade hon lagt på leverpastej, rivit ost på eller varför inte lite köttbullar med i maten hade jag ju ätit allt. 
Jag annandag jul 2013
 
I vilket fall som helst så fyller jag år. Och idag drog hon inte med mig till veterinären som hon gjorde på min 1 års dag. Tur för henne. Vi minns ju alla hur min sommar såg ut. Trattfan runt huvudet, intejpad och stundtals helt naken om svansstackaren. HUA!! Vill inte tänka på detta nu...det ger mig rysningar ända ner i svansroten.
Hur som.... 
Jag på min 1 års dag
 
Storhusse, lillhusse och matte (fast mest lillhusse) sjöng (eller snarare gapade ) fram någon ja´må han leva-låt. Lillhusse sjöng som sagt högt och tydligt medan de andra två mest hummade. (min  extremt känsliga hörsel tackar för omtanken föresten)  Och så fick jag som sagt leverpastej. Jag fick också lillhusses halva macka, fast det såg aldrig matte. Vi brukar dela på maten han och jag. Fast bara om inte någon ser. 
Så här mysigt har vi det på morgonen han och jag. Och jag kan inte rå för att jag är svart. Det är mörkt på morgonen när det serveras frukost och då blir korten mörka säger matte.
Vi myser som sagt jämt han och jag. Eller så spelar vi fotboll.
 
Eller så får jag vara med när lillhusse bakar. Fast där är han väldans ego. Han få äta smet. Men det får inte jag. Han äter ALLT ensam. Och jag få bara titta. Han säger att det är farligt med choklad och kaksmet till vakthundar som mig. Tycker det kan vara farligt för små lillhussar också så blir det mer rättvist.
 
 
Här är mer saker som vi har hittat på tillsammans
 
 
 
 
 
Vi hoppar även studsmatta ihop, men det hittar jag inte någon bild på. Det är oxå superkul. Något som inte är så värst kul är mattes min när detta händer...
Jag hittar något gott att knapra på och det är tydligen inte alls poppis. Just denna gången så  såg till och med Gammelhusse putt ut. Och det händer inte ofta att han blir butter. Men när det där skrivbordsunderlägget råkade hamna i mina ägor så hände det faktiskt. De kallade mig levande dokumentförstörare den dagen och så fick jag gå och lägga mig..
 
Men jag hade roligt så länge det varade och det är ju bra iallafall.
 Matte är jätteduktig på att ta suddiga kort på oss.
 
Mest gillar jag spatsera runt och kolla in läget.
 
Och föresten... så här såg matte ut igår efter de varit och tränat. Hon låg raklång på golvet och såg allmänt konstig ut. För att inte tala om hur hon lät...
 
 
 
Fast jag trodde att hon ville mysa så jag försökte knö in mig på mattan... det var mindre poppis..för matte ville bara ligga där och få alla kroppsdelar att börja kännas som mindre ont sa hon hela tiden. 
 
Hon var helt slut. Färdig. Done. Finito. Hon bad nästan om att få byta ut alla kroppsdelar och att någon annan kunde gå upp för trapporna och duscha åt henne. Husse bara flinade och sa att näst gång lägger de på lite mer tyngd. Matte stönade ännu högre då. Jag kunde bara skratta åt eländet. Men hon behöver träna om vi ska fixa agillityn hon och jag. Ska jag hoppa över hindren det fortaste jag kan, så får hon se till att bli väldränad så att hon kan hänga med i svängarna. Hon kan ju inte luffsa flera meter efter heller. Nepp, hon få lägga på ett kol i vinter om vi ska lyckas till våren/sommaren.
Fast i vanliga fall så ser det mest ut så här mellan oss.
 
 
Mhm.. vi har det rätt mysigt och med tanke på att vi tillbringar närmare 24 timmar med varandra 7 dagar i veckan så är det påfallande lite vi ryker ihop faktiskt. 
Något jag ser fram emot är sådan här träning som vi ska ge oss på nu i höst:
 
 
 Så här bra vill jag bli. Detta är mästarvovven i IPO. Tänk om det kan bli jag en dag. Fast då gäller det nog att jag få mer köttbullar och annat gott av matte.
 
Idag hoppas jag på att jag få något gott. Typ hundtårta med kötttbullar, ost, korv, lite kycklig, tja...allt möjligt om jag får önska..
 
Och det får jag. För det är min dag idag.
 
Tack och hej...
 
Leverpastej